לגבי המתכון
אני מתרגש לשתף אתכם במתכון של המסבחה ,או כפי שהיא מכונה גם ״משאוושה״ ,מנה מקומית עשירה מהתרבות הלבנונית שנחצבת בין גרגירי החומוס המוקרמים והטחינה .
כדי להפוך את המנה לבלתי נשכחת ,נוסיף חצילים קלויים ,פיטריות מוקפצים וצנוברים קלויים שמוסיפים קריספיות וניגודיות לכל ביס.כל מרכיב כאן משתלב בהצלחה ליצור חוויה קולינרית מזינה ומענגת.
מצרכים
2 חצילים בלאדי בינוניים קלויים על האש,
250 גרם טחינה גולמית מומלצת ״הר ברכה״
מיץ לימון גדול סחוט,
מלח לפי הטעם,
2 כפות חומץ,
200 גרם פטריות מלך היער קצוצות
פלפל שחור גרוס (כמה גרגירים רק לטעם)
אגוז מוסקט מעט מאוד
250 גרם גרגירי חומוס מבושלים כ-2 שעות(לאחר שהושרו יממה שלמה במים והמים הוחלפו כ-4 פעמים במהלך היממה)
אופן הכנה
צעד 1
קולים את החצילים שלמים על האש (גז או פחמים),
חותכים את החציל הקלוי לאמצע לאורכו מוציאים את הליבה הקלוייה בעזרת כף.
שמים בתוך קערת ערבוב את החצילים הקצוצים ,2 כפות חומץ וכ1/2 כפית מלח ומערבבים.
צעד 2
להוסיף את גרגירי החומוס המבושלים,הטחינה ,לימון ומערבבים שוב.אם זה סמיך מדי להוסיף כ-2 כפות מים ומערבבים. לצקת את המסבחה בצלחת הגשה קעורה מעט.
צעד 3
לפני ההגשה ,להקפיץ את הפטריות הקצוצים בשמן זית במחבת טפל כ-3 דקות על אש נמוכה ,לתבל במלח, גרגירי פלפל גרוס ומעט אגוז מוסקט.
להוסיף כמה צנוברים ולטגן ביחד עם הפטריות כ-1 דקה עד שיקבלו צבע זהוב.
לצקת את הפטריות והצנוברים על המסבחה ולהגיש חם.