top of page

דג במלח

זמן הכנה:

20 דקות

זמן בישול:

40 דקות

סועדים:

5 סועדים

רמת קושי:

מתקדם

לגבי המתכון

בתוך המסורת הקולינרית של יפו,פוגש אותנו מתכון מרגש של ״דג במלח אפוי בתנור״ ,מושפע מהתרבות הספרדית שהשאירה חותם עמוק על מגוון המטעמים של העיר.

״דג במלח, הוא לא רק מאכל ,אלא סיפור של מסורת ואהבה לאוכל טוב.כשהוא מוגש לצד עלי תרד חורפיים ולימון כבוש ביתי .בואו ניכנס למטבח עם המתכון הזה ,ונחיה את ההיסטוריה של יפו דרך כל ביס.

מצרכים

  •  1 עגבנייה

  • דג במשקל 1.5 ק״ג בר -ים עם הקשקשים (לבקש מחנות דגים לנקות את הבטן)

  • 3 ק״ג מלח גס


    מצרכים לתוספת חמה:

  • ½ ק״ג תרד שטוף 

  • 3 כפות שמן זית 

  • 1 בצל קצוץ דק 

  • 1 כף לימון כבוש

  • מעט פלפל צ׳ילי קצוץ דק

  • 1 כפית כמון 

  • מלח לפי הטעם 

  • פלפל גרוס לפי הטעם 



אופן הכנה

צעד 1


מפזרים במגש אפייה 1 ק״ג מלח,מניחים את הדג ומכסים את הדג ב-2 ק״ג מלח .

מכניסים לאפייה בתנור של 200 מעלות למשך 40 דקות.



צעד 2


מטגנים במחבת או קלחת את הבצל הקצוץ עם שמן זית ,מוסיפים את התרד השטוף ,

וממשיכים לבשל עד שעלי התרד מתרככים ומפרישים נוזלים מוסיפים מלח ,פלפל ולימון כבוש וצ׳ילי.

מכסים ושומרים במקום חם עד שמפלטים את הדג.

ניתן להוסיף חובזה ,מנגולד.

.


צעד 3


פילוט של הדג להגשה לאחר אפייה:

מסירים את המלח מהדג ,לוקחים סכין קטנה ,ועושים חתך בעור לאורך הדג מהצד של הגב.



צעד 4


מפשילים  את עור הדג מהבשר בעזרת  פינצטה גדולה או מלקחיים. מפלטים את בשר הדג ושמים בצלחת לאחר שהנחנו את התרד כמצע .יש להסיר את האידרה בעזרת מלקחיים לאחר שפילטנו צד 1 של הדג. מזליפים מעט שמן זית ,מלח ופלפל  לפי הטעם .



bottom of page