top of page

חודרה משוויאה

זמן הכנה:

20 דקות

זמן בישול:

30 דקות

סועדים:

5 סועדים

רמת קושי:

מתחיל

לגבי המתכון

את המנה ״ח׳ודרה משאווייה״ ניתן לראות כאבן יסוד של התרבות הקולינרית שלנו ,המתחברת לעונות השנה ולגידולים הטריים שהאדמה מעניקה לנו.

״ח׳ודרה משאווייה״ מדברת בשפה של חופש יצירתי במטבח ,ומזכירה במעט את האנטיפסטי האיטלקי,אך עדיין מביאה איתה את האופי הייחודי של המטבח היפואי.כל ירק שצולל אל תוך השמן החרוך מקבל את פתחי הטעמים ,וברגע שהם יוצאים מהתנור,הם מלווים בפריחת ריחות עזים של עשבי תיבול מזיזים את הלב ומעוררים תיאבון.

מצרכים

  • 2 גזרים 

  • 2 זוקיני

  • 1 חציל בינוני

  • 1 בטטה בינונית

  • 1 ראש שום 

  • 1 ראש ברוקולי בינוני  

  • ניתן להשתמש בירקות העונה שאוהבים או זמינים .


אופן הכנה

צעד 1


מחממים סיר עם מים חמים וכפית מלח ,שולקים את הברוקולי במים חמים ל-2 דקות ומוציאים

קולפים את הבטטה והגזרים חותכים לעיגולים או רצועות ארוכות ,ומבשלים במים חמים כ-4 דקות ומוציאים .




צעד 2


את הזוקיני פורסים ל-2 או 4 לאורך ,את החציל פורסים לעיגולים ,

את השום קולפים ומוסיפים לכל סוג של ירק שצולים ,ניתן להוסיף רוזמרין תוך כדי הצלייה.




צעד 3


מחממים מחבת חם עם 2 כפות שמן זית  ,וצולים את הירק כל סוג בנפרד במחבת.

מסדרים את הירקות במגש ומפזרים מעט מלח פלפל וממשיכים את הצלייה של הירקות בחום של 200 מעלות(בינוני -גבוה) כ-30 דקות.



צעד 4


 מוציאים ,מצננים מעט בטמפרטורת חדר ,וניתן לקשט בעשבי תיבול שאוהבים או בחומץ בלסמי מצומצם.


bottom of page