לגבי המתכון
המתכון הזה הוא מתכון קסום שמביא עמו טעמים שנוגעים במסורת ובחדשנות.
כמו שנמל יפו היוותה שער הכניסה לעולם ,כל ביס מהמתכון הוא מסע עצוב ונעים שמזכיר לנו את הדייגים והסוחרים ששטו כאן בים ואת המסורות שהועברו מדור לדור .״הסמאק מקבוס״ יביא את טעמי יפו אל שולחננו.
מצרכים
200 גרם פילה טונה אדומה טרייה פרוסה לחתיכות של סשימי דקות
200 גרם פילה סלמון טרי פרוס לחתיכות של סשימי דקות
200 גרם פילה אינטיאס טרי חתוך לפרוסות של סשימי דקות
1 אשכולית אדומה גדולה מפולטת לפלחים ללא קליפה
1 לימון גדול מפולט לפלחים ללא קליפה
1 אבוקדו גדול מקולף וחתוך לרצועות עטוף במיץ לימון (כדי למנוע השחרה)
3 כפות שמן זית
1 כף שמן סומסום
מלח גס
פלפל שחור גס
1 כפית סומסום שחור
1 פלפל צ׳ילי אדום חתוך לרצועות דקות
20 גרם עלי זעתר ירוק טרי
אופן הכנה
צעד 1
לוקחים צלחת שטוחה ,מומלץ מלבנית או אובלית ומסדרים את רצועות האבוקדו בצלחת .מסדרים את פרוסות אינטיאס על האבוקדו במרחק של ½ ס״מ אחת מהשניה ומעליהם מניחים את פרוסות הסלמון ,ומעל מסדרים את פרוסות הטונה .
צעד 2
מניחים את פלחי הלימון והאשכולית האדומה מ-2 צידי הדגים ומערבבים את שמן זית עם שמן הסומסום ומזליפים על הדגים ,
צעד 3
מוספים מלח,פלפל וסומסום שחור ומקשטים ברצועות פלפל צ׳ילי .
ניתן לקשט בכל עשב תיבול שרוצים כגון עלי כוסברה ,נענע ובזיליקום.