לגבי המתכון
מדברי השף חמודי עולה עושר חוויות קולינריות שמתחברות יחד ליצירת מתכון מסחאן עוף המשלב מסורת עם נגיעה מודרנית. הלחם הנימוח, המקבל את טעמו העמוק משמן הזית והעוף המתובל בסומק ובצל, מתמזג עם ההכנה המודרנית של השף: גלגול הפיתה הדקה במילוי העוף כמו סיגרים. יחד עם תוספות כמו פיטריות או תוספות טריות, הוא מצליח להביא טעמים חדשים למנה המסורתית, שיכולה לקסום גם למי שאינו מכיר את המטבח היפואי.
הדיפ של הטחינה הירוקה הפיקנטית או סלסת העגבניות עם הצ'ילי הירוק נותן למנה את המגע הסופי שמציב אותה ברשימת המנות האהובות על האורחים המגיעים לביתו של השף. עם כל ביס, תגלו את ההנאה שבאוכל הבית, שיהפוך כל ארוחה באירוח למשהו בלתי נשכח.
מרכיבים
½ ק״ג פרגיות עוף חתוכים דק מאוד
2 בצלים גדולים (חתוכים לקוביות קטנות)
½ כוס שמן זית
מלח ,פלפל גרוס,תערובת תבלינים (הל טחון,ציפורן ,פלפל אנגלי ,כמון ,כורכום ,אגוז מוסקט ,סומק וקינמון)לפי הטעם של המכין
3 פיתות דרוזיות חתוכות ל-4
הכנה
צעד 1
מטגנים את הבצל ו-שקדים מולבנים(צ׳יפסים) עם שמן זית במחבת עד להזהבה
מוסיפים את הרצועות של הפרגיות וממשיכים בטיגון כ-3 דקות ומסירים מהאש.
מתבלים בתבלינים לפי הטעם ומוסיפים את השקדים ,מלח פלפל
מערבבים היטב ושומרים בצד לצינון.
צעד 2
לוקחים את רבעי הפיתה ,ושמים כמות לאורך הפיתה בעובי של כ-1 ס״מ ומגלגלים כמו סיגר
שמים בתבנית אפיה נייר אפיה ומסדרים את הסיגרים של המסחאן
את השאריות והנוזל שנשארים בקערה מורחים ביד על הסיגרים.
צעד 3
אופים בתנור חם כ-200 מעלות במשך 15 דקות
ניתן להגיש ליד המסחאן כל מתבל שרוצים כגון טחינה,רוטב צ׳ילי מתוק או מתבל עגבניות וכו״