top of page

בשרים על האש משוויאה

זמן הכנה:

15 דקות

זמן בישול:

40 דקות

מגיש:

5 סועדים

רמה:

בינוני

לגבי המתכון

״משאוייה הוא יותר ״מבשרים על האש״ מדובר בחוויה עשירה של שיטה ,חום ואהבה שמגיעים ממאכלים מבית סבתא ,תוך שמירה על המסורת והחידוש.
במהלך החורף כאשר האדמה מתמלאת בירוק ובשורשים מלאי טעם ,אנו חוגגים את השילוב המושלם של בשר עסיסי עם פירה שורשים חורפי.
השף ,חמודי, מזמין אתכם לשוב הביתה ,לחבר את הלבבות ולחגוג את ההנאה שבאוכל המשפחתי שבו כל ביס הוא זיכרון.

מרכיבים

  • 1 סטיק אנטריקוט בגודל 300 גרם 

  • 5  סטייקים של פילה בקר  -600 גרם

  • 300 גרם שיפודי טלה 


    מצרכים לפירה :

  • 250 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף  

  • 1 תפו״א גדול חתוך לקוביות 

  • 1 לפת קלוף חתוך לקוביות

  • 1 קולורבי קלוף חתוך לקוביות 



הכנה

צעד 1


אופן ההכנה של הפירה:

מבשלים בסיר מים חמים את כל ירקות שורש עד שמתרככים ,מסננים את המים וגורסים במוט גריסה עד לקבלת פירה אחיד מוסיפים מלח ,פלפל ומעט שמן זית .(ניתן להוסיף בצל ירוק קצוץ תוך כדי גריסה) 

ואפשרי לשים 50 גרם חמאה במקום שמן זית.




צעד 2


אופן ההכנה של הבשרים:

צולים את הבשרים על האש ,או פלנצ׳ה או מחבת פסים 

תוך כדי צלייה ניתן להוסיף גבעול רוזמרין או שן של שום ומתבלים במלח פלפל לפי הטעם .




צעד 3


ניתן לצלות כמה גבעולי אספרגוס ששלקנו במים ע״י הפירה.

מעבירים את הבשרים על פלטה או צלחת גדולה ואת הפירה לקערה או ע״י הבשר ולהחליף שמן זית ולקשט בעשבי תיבול.


bottom of page